Θεραπεία ζεύγους και ατομική ψυχοθεραπεία μέσω SKYPE

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ SKYPE

Στο επιστημονικό μας κέντρο «Επαφή» παρέχονται διαδικτυακές συνεδρίες για άτομα που βρίσκονται στο εξωτερικό ή εκτός Αττικής. Επίσης, μπορούν να επωφεληθούν άτομα που για σοβαρούς λόγους υγείας αδυνατούν να μετακινηθούν και δε διαθέτουν κάποιο άλλο είδος πρόσβασης στο χώρο μας.

Πρόκειται για online συναντήσεις που πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα είτε κάθε 15 ημέρες, με έναν από τους ψυχολόγους του γραφείου μας. Η διάρκειά τους είναι 50 λεπτά κάθε φορά.

Οι συνεδρίες αυτές φαίνεται πως διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την παροχή ψυχολογικής βοήθειας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου η άμεση επικοινωνία με το θεραπευτή είναι δύσκολη, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Επιπροσθέτως, για αρκετούς ανθρώπους, όπου η λήψη ψυχολογικής αρωγής από το δικό τους χώρο αποτελεί τη μόνη δυνατότητα συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας, οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις αποτελούν μια ωφέλιμο οδό για τη λήψη ψυχολογικής στήριξης.

Ωστόσο, χρειάζεται να σημειωθεί ότι οι διαδικτυακές συνεδρίες δε συστήνονται για όλες τις περιπτώσεις που χρήζουν ψυχολογικής βοήθειας, για παράδειγμα σε άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, όπως είναι οι βαριές μορφής κατάθλιψης, η ψύχωση κ.α. Επίσης, σε αυτές δεν υπάρχει η δυνατότητα για άμεση επαφή, η οποία έχει σημαίνοντα ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία ψυχολογικών προβλημάτων. Ωστόσο, οι παραπάνω παράγοντες δεν κατισχύουν τα πλεονεκτήματα που εξακολουθούν να προσφέρουν η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία και να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα σε πολλά ψυχολογικά θέματα και μέσω διαδικτύου. Οι συνεδρίες που πραματοποιούνται μέσω Skype έχουν ακριβώς την ίδια δομή και χαρακτηριστικά με τις συνεδρίες που πραγματοποιούνται στο γραφείο μας και αφορούν τη συμβουλευτική γάμου, την αυτοβελτίωση καθώς και τη συμβουλευτική γονέων και εφήβων.

 

skype: “Επαφή” Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υποστήριξη

Είπαν για εμάς…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Comments are closed.