Συμβουλευτική Γάμου & Θεραπεία Ζεύγους

 

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΜΟΥ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΑΜΟΥ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ένας σύμβουλος γάμου

Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση ή/και στο γάμο τους. Προβλήματα όπως έλλειψη επικοινωνίας, διαφωνίες σχετικά με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, συγκρουσιακές σχέσεις, απομόνωση, έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, απιστία κ.α.

Είναι η περίοδος στην ιστορία του ζευγαριού, όπου η αγάπη και η συντροφικότητα κλονίζονται και μαζί μειώνεται η αίσθηση πληρότητας στην σχέση καθώς και η ικανοποίηση του να σε κατανοούν, να σε στηρίζουν και να νοιάζονται για εσένα. Τη θέση αυτών των θετικών συναισθημάτων παίρνουν η αρνητική κριτική, οι αλληλοκατηγορίες, η έλλειψη εμπιστοσύνης, κατανόησης και φροντίδας μεταξύ των δύο συντρόφων.

Αναφορικά με τις παραπάνω δυσκολίες η συνεργασία του ψυχολόγου–συμβούλου γάμου με τα ζευγάρια επιδιώκει: να φωτίσει την εμπλοκή και την ευθύνη του κάθε μέλους στην ασυμφωνία της σχέσης, να βοηθήσει στην κατανόηση των σκέψεων και των συναισθημάτων ο ένας του άλλου, καθώς και να διερευνήσει τρόπους που θα βοηθήσουν το ζευγάρι να βγει από το αδιέξοδο και να ξεπεράσει την κρίση.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα η θεραπεία ζεύγους είναι, και τα δύο μέλη της σχέσης να επιθυμούν αβίαστα την συμμετοχή τους, επενδύοντας τόσο το χρόνο, όσο και την εμπιστοσύνη τους σε αυτή τη διαδικασία!

Θέματα που συχνά απασχολούν:

  • Ερωτήματα και αδιέξοδα στο γονεϊκό/συζυγικό ρόλο Συμβουλευτική γάμου, σχέσεων (πατρότητα, μητρότητα, συντροφικότητα, σεξουαλικότητα)
  • Προβλήματα στην οικογένεια (σχέσεις ζευγαριού, διαζύγιο, μονογονεϊκότητα, απώλεια και πένθος)
  • Προβλήματα στις σχέσεις του ζευγαριού
  • Έλλειψη επικοινωνίας – συγκρούσεις
  • Σπίτι – εργασία, ελεύθερος χρόνος – απομόνωση
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας
  • Απιστία
  • Διαζύγιο – Επανασύνδεση

 


Ενημερωθείτε για την Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία Σεξουαλικών Προβλημάτων καθώς και για την Συμβουλευτική & Ψυχολογική Υποστήριξη Ενηλίκων.


 

Είπαν για εμάς...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Comments are closed.